• BLOG

  Velkommen til efteråret

  (reklame for Equus Cuura)
  Det er officielt efterår nu selvom varmegraderne om dagen godt kan snige sig op på en god varme. Det er nu vi skal forberede os på at det snart begynder at blive efterår og hvad der vejrligt følger med af regn og blæst, mudrede folde, meget beskidte heste og udsatte hove og koder.
  Hestene begynder at skifte pels og vi skal være opmærksomme på om de får de vitaminer og mineraler de har brug for i denne process.
  Men udover det, så er det vigtigt at vi har nogle gode plejeprodukter som vi kan ty til når der er brug for det. Jeg har i et halvt års tid fået lov til at afprøve Cura No.1 hesteshampoo med aloe vera og Prevent mod muk og sur stråle fra Equus Cura www.equuscura.dk (Reklamelink).

  jeg skiftede hurtigt min anden hesteshampoo ud efter at have prøvet hesteshampooen Cura No.1, da den gav et rigtig godt resultat.
  Den dufter godt og er god at arbejde med i pels og hale og så indeholder den aloe vera .
  Jeg har som sagt afprøvet den i et halvt år på bl.a. Zizanies hale, som før i tiden altid var meget filtret og glansløs. Resultatet blev en velplejet hale, som var nemmere at rede ud og en mere glinsende hale end før. Nu er jeg ikke typen der vasker hale hver uge, men 1-2 gange om måneden, hvilket har gavnet hendes halehår.
  Derudover er hendes hvide sokker på bagbenene, som oftere var jordfarvet end hvide tillige blevet vasket med Cura No.1 2 gange om ugen. Hendes sokker blev virkelig flotte, altså krid-hvide selvom de før vask lignede noget som ikke kunne shine igen. Hvordan skal shampooen bruges tænker du nok. Jeg har til halen brugt en valnødde størrelse portion og til koderne noget mindre. Shampooen massere godt ind, så den skummer op. Derefter skylles der godt efter og tørres efter med et håndklæde.

  Jeg har tillige været så heldig at afprøve Prevent, som er et produkt mod muk og sur stråle. Zizanie var i foråret så uheldig at få 2 hovbylder. Det betød at hun var igennem en lang periode hvor vi flere gange dagligt skulle have hoven i sæbevand. Det betød at hun blev rigtig sart i kodeområdet og da hun havde en lille smule muk gjorde den daglige badning det ikke bedre. Jeg kunne ikke undgå at hun blev en smule våd op af benene. Men jeg fik hurtigt løst udfordringen ved at bruge Prevent, i pudderform, som jeg bare kunne drysse ud over det udsatte område. Dette gjorde jeg dagligt indtil det forsvandt. Det tog ca.4-5 dage.

  Disse to produkter er nu en fast bestanddel i min hesteplejeserie. Jeg håber at du kan få gavn af mine erfaringer med disse to produkter.
  God fornøjelse!