BLOG

Nyd foråret med hestene og gør noget godt for hestene og dig selv derhjemme…

Åhhh hvad skal vi få tiden til at gå med…. Vi må jo ikke være sammen med nogen… 

Dette er en del af vores hverdag som det ser ud nu grundet Covid 19. Vi skal alle passe på hinanden. Dette gøres ved at indskrænke vores vaner for at socialisere tæt sammen. Vi skal holde god afstand og gerne bliv hjemme, hvis det ikke er livsnødvendigt det du skal. Men kan vi blive hjemme som hestemennesker? Mit svar må være ja og nej. Mit ja grunder i at i yderste konsekvens risikerer man at blive smittet eller selv smitte videre, derfor bliv hjemme hvis du føler dig det mindste sløj.  Mit nej grunder i at vi med sund fornuft godt kan holde god afstand både når vi færdes i stalden og udendørs.
I den rideklub hvor jeg har Zizanie stående er der udstukket retningslinjer for al færden og stor fokus på hygiejne.
 Vi opsadler i boksen.
Der henstilles til at vaske hænder ofte og derfor er der også sat sæbe frem ved vasken i stalden. Ridehusene er lukket af. Vi er så heldige stillet at vi har en stor skov at ride i med masser af ridestier. Dem benytter rytterne sig flittigt af. 
Men vi skal stadig huske at begrænse vores sociale færden.
Dette kan opleves træls at skulle være hjemme, når vi er vant til at hænge ud med andre nede i rideklubben, så her er nogle fif som du som rytter/hesteejer med god samvittighed vil kunne tage dig til derhjemme

Fif til det du kan gøre hjemme som rytter/hesteejer:


  • Ryd op i dit rideudstyr. Har du virkelig brug for alt det du har liggende?
  • Puds din sadel og hovedtøj. Jeg er ret sikker på at det har godt af en ekstra pudsning i denne tid.
  • Rengør og puds dine støvler. Fjern skidt fra dine støvler. Det gavner også der hvor du rammer hestens pels.
  • Ryd op i dit mobile fotoalbum.
    Hvis du er ligesom jeg, så har du taget flere billeder af dit hesteliv, hvor kun nogle enkle er ret gode. Lav nogle mapper på din computer og overfør dem dertil eller smid dem i ” the cloud”. De dårlige sletter du.
  •  Rens strigler og børster. Tag dine strigler med hjem og vask dem godt af. Det er fældetid, så hjælp hesten og dig selv med en god striglehygiejne.

  • Forbliv social via de online muligheder, såsom, Facebook, instagram, Skype, TikTok, Snapchat… Der findes mange muligheder. Tak for internettets opfindelse !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.