BLOG

snart påske og hvad kan man så lave med sin hest…

Du har måske ligesom jeg og mange andre hestefolk pudset udstyr, taget i skoven på hesteryg, nydt forårssolen…


Du er måske en af de mange hjemsendte og er begyndt at kede dig lidt…. Men har du tænkt over at vi kan gøre andre ting på trods af de indskrænkelser som påvirker hverdagslivet.
Jeg vil bruge denne tid på at lære min 2 årige hest noget nyt.
Noget som jeg endelig har masser af tid til.
Mit mål er at han skal lære at blive kørt i hestetraileren alene.
Jeg vil starte i det små.
Først skal han bare gå op i traileren og dernæst skal jeg kunne lukke bagsmækken bag ham.
Næste delmål er at køre få minutter med ham og til sidst skal vi gerne kunne køre en længere tur, hvor han står roligt og sikkert bag i traileren. Det vigtigste for mig i at lære min hest nye ting er, at have fokus på sikkerhed for hest og menneske, fokus på at skabe en tydelig ramme som guider og motivere hesten hen i en retning af at dens handlinger er gjort frivilligt. Sidst men ikke mindst at jeg ved hvor meget jeg kan forlange af min hest og alle små skridt roses hesten altid for.
Jeg ved at det tager tid og mange gentagelser, men netop derfor er det nu at vi med god samvittighed og uden stress og jag kan arbejde med hesten på områder vi synes hesten skal styrkes i.
Jeg vil altid anbefale at du søger råd hos professionelle, hvis du vil igang med at træne din hest på områder som potentielt kan udvikle sig i en forkert retning. Hesten og mennesket skal nødig komme til skade og hesten skal helst guides i den rigtige retning fra start.
Rigtig god fornøjelse med dit evt. kommende træningsprojekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.